Koe Lempäälän kesä - luontoa, perinteitä ja kulttuuria, kivoja tapahtumia ja jännittäviä seikkailuja, mukavaa majoitusta, hyvää ruokaa, viihtymistä ja ihania ostoksia - näistä on oikea kesä tehty!

Näkemistä ja tekemistä riittää: tule nauttimaan maisemista, metsistä ja hyvistä palveluista! 
Lähde matkaan junalla, bussilla, autolla tai vaikka polkupyörällä uutta Pyhäjärven reittiä.
Meillä kaikki on lähellä ja helposti saavutettavissa ja pääset kokemaan seikkailuja niin luonnossa kuin liikekaupungissakin.

Hupia ja hyötyä

Ideapark on täynnä hyviä tarjouksia ja hauskaa tekemistä. Ja kun sää ei suosi, turisti löytää tiensä liikekaupungin katetuille ostoskaduille. Tarjontaa on kaiken ikäisille ja kokoisille, kalusteista kodinkoneisiin ja herkuista muotipukineisiin sekä outletin tarjouksiin. Vanhan kaupungin putiikit ovat täynnä ihania käsityötuotteita!

Funpark-sisähuvipuistossa piisaa hauskaa ympäri vuoden. Funparkissa ja Hoplopissa viihtyvät kaikenikäiset erilaisissa vekottimissa, ja sen jälkeen maistuu ruoka. Ideaparkin ravintolamaailmaan kuuluu lähes 20 erilaista kahvilaa ja ravintolaa. Paljon kivaa on myös kulttuurikeskus PiiPoossa

Taitokeskus Vanhalla asemalla on paljon ihania lahjaesineitä ja Lempäälä-tuotteita. Työpajoissa voit askarrella itse kotiin koristeita ja kangaspuut ovat käytössä Taitokeskuksen saleissa. Vanhassa rautatieaseman odotussalissa on vaihtuvia näyttelyitä ja matkailun infopääte.

Pyhän Birgitan kirkko Lempäälän keskustassa on yli 500-vuotias harmaakivinen maamerkki. Kirkkomaalla on useiden merkkihenkilöiden viimeinen leposija. 

Lempäälässä tapahtuu nyt Suomi100-juhlavuoden teemalla! 
Kaikki tapahtumat löydät kunnan tapahtumakalenterista.

Myllyrannan tapahtumapuisto sijaitsee kuntakeskuksessa aivan Pyhän Birgitan kirkon ja hautausmaan lähellä. Puistossa ei ole talvikunnossapitoa, mutta tapahtumat käynnistyvät taas keväällä 2017.

Syö hyvin ja majoitu mukavasti!

Hotelli-ravintola Vaihmalan Hovi on avoinna joka päivä! Siellä sujuu talvilomakin leppoisasti. Bistro Kynsilaukka -ravintolan laajennuksen myötä tilaa riittää, vaikka talossa olisi menossa häät tai perhejuhlat. Kesällä vierasvenelaituriin voit tulla omalla veneellä tai Hopealinjan laivalla.
Vaihmalan Hovissa on myös hemmotteluun Day Spa-hoitola, johon voit pistäytyä tai ostaa vaikka lahjaksi laatuaikapaketin, jossa mukana myös majoitus. Sisustus-, lahjatuote- ja vaatetusmyymälä  Vaihmalan Putiikista löydät ihanat lahjat ja asusteet sekä tunnelmaa kotiin.

Lempäälän keskustassa on useita kahviloita ja ravintoloita: mm. Ravintola Villihanhi on avoinna joka päivä iltamyöhään, lounasravintola Mamman keittiöstä arkisin ja Kahvila Ståhlberg keskustassa ma-pe ja Ideaparkissa joka päivä. 

Kahvi- ja teehuone Siiri on avattu Kuusirannan taloon, Uotintie 5. Nauti ainutlaatuisessa miljöössä laadukkaat kahvit ja teet sekä itsetehdyt herkulliset leivonnaiset Kuusirannan omasta keittiöstä.

Villa Hakkari Kuokkalankosken rannalla on avoinna kesällä päivittäin, mutta toimii talvikautena tilausravintolana. Kartanon mahtavat puitteet mahdollistavat monenlaiset tapahtumat, ja voit aistia menneen ajan tunnelmaa idyllisessä miljöössä.

Lempäälässä vietät loman maaseudulla. Majoittujille on tarjolla aamiaismajoitusta esim. Kärppälän Rusthollissa ja hotellitason huoneita Vaihmalan Hovissa sekä useita lomamökkejä, mm. Laurilan Lomamökit,  Mantereen maatilamatkailuMikkolan lomamökitPriikoolin lomamökit ja Ulasen Lomamökit, Karavaanareille on paikkoja Ideaparkissa, Pirkanhovissa ja Vaihmalan Hovissa. Majoitusta kannattaa kysyä lyhyelläkin varoitusajalla, sillä tilanne elää koko ajan. Lisätietoja löytyy netistä Lempäälän matkailusivujen kautta.

Lempäälän Luontaiskylpylässä voi nauttia perinteikkäistä, uotilaisista vesihoidoista ja majoittua mukavasti joko täysihoidossa tai aamiaismajoituksessa. Vuodesta 1926 toiminut kylpylässä on semivegetaristinen ruokavalio, ja siellä voi myös paastota.
Sadun hoitosauna puolestaan tarjoaa erilaisia hierontoja ja hoitoja sekä hyvinvointiteemailtoja.

Vauhdikasta menoa

Lempäälässä on helppo järjestää hauskoja tapahtumia niin kavereille kuin yritysvieraillekin. Tarjolla on monenlaisia elämyksiä: koskikelluntaa, köysirata, jousiammuntaa, segway, gyroskooppi, frisbee-golf, värikuula-ammuntaa, melontaa, uusia vekottimia kehitellään ja vain mielikuvitus on rajana. Saunomaan pääsee vaikka saunalautalle tai savusaunaan. Useiden saunojen yhteydessä on myös kylpytynnyreitä ja jopa porealtaita. Ohjelmapalveluyrityksiä ovat mm. EcoscoutKolmen SportsPiellokas, Koskikellujat ja Vihreä Polku

Hiisi-golfin 6-väyläinen par3-harjoituskenttä ja 9-väyläinen Farmi-kenttä sijaitsevat kauniissa rantamaisemassa hotelli-ravintola Vaihmalan Hovin läheisyydessä. Golfaajille on myös kioski ja varustekauppa klubirakennuksessa. Golf-kausi käynnistyi Lempäälässä maaliskuun 24. päivänä.

Ratsastuspalveluja tarjoavat Lempäälän Ratsastuskoulu Ratsuniitty ja Pelto-Einolan ratsutila. Tarkista ajankohtaiset tapahtumat netistä!

Luonto avautuu parhaiten viitoitetuilla reiteillä. Birgitan polku on kaikkiaan 50 km:n pituinen reitistö, jolta voit valita aiktauluusi ja kuntoosi sopivan etapin. Retkeilijöille on polun varrella kahdeksan nuotiopaikkaa, yksi kota, kolme laavua ja kaksi laavukämppää eli kotusta. Birgitan polun karttaesite löytyy netistä suomen ja englannin kielisenä ja sitä on jaossa infopisteissä. Birgitan polkuun kuuluu myös esteettömiä kohteita, Saarikonmäen laavu Hakkarissa ja Vähä-Kausjärven laavukota. Birgitan polun maisemiin voit tutustua netissä audiovisuaalisen elämyskartan avulla. Birgitan polulla ei ole talvikunnossapitoa, mutta polttopuita tulipaikoilta löytyy ympärivuoden ja aurinkoisilla rinteillä polut ovat jo hyvässä kunnossa.

Kaksi tornia - lintubongareille ja maiseman ihailijoille

Ahtialanjärvi on nykyisin Pirkanmaan monipuolisin lintujärvi. Järvi torneineen sijaitsee Lempäälän keskustan tuntumassa. Keskustan läpäisevältä Tampereentieltä käännytään Valkeakoskentielle ja parin kilometrin päästä käännytään vasemmalle Ahtialantielle, jolta viitat opastavat järven itärannalla sijaitsevalle lintutornille.

Pyhällönvuoren näkötorni on vuonna 1999 Mattilan kyläläisten talkoovoimin rakentama ns. Mattilan lintutorni, joka sijoittuu Vanajaveden reittivesistöön kuuluvan Korteselän länsipuolelle. Torni on rakennettu vuoren korkeimmalle kohdalle ja sieltä aukeavat näkymät Valkeakoskelle, Hervantaan ja jopa Tampereen Näsinneulaan saakka. Tornista on mahdollista tarkkailla myös Korteselän vesilinnustoa. Tornin lähellä Maasaaren korsun vieressä on Lempäälän Birgitan polkuun kuuluva nuotiopaikka.

Lisätietoja lintubongauksesta: Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry ja Lempäälän lintukohteista: www.pily.fi/lintupaikat/lempaala

Lämpimästi tervetuloa Lempäälään!  

Lue lisää Lempäälän matkailuesitteestä alla olevista linkeistä:

Suomi
English
русский

Katso Lempäälän VIDEO

Lempäälässä on keväälläkin liikettä ja elämää!

Lisätietoja Lempäälän Kehitys Oy - 040 667 0981 - matkailu@lempaala.fi

 

Ideapark
Ensimetri