Kevättä Lempäälässä - lintubongausta tai sisähauskaa huvipuistossa - luontoa, mökkeilyä, hyvää ruokaa, viihtymistä ja ihania ostoksia - niistä on oikea kevät tehty!

Etsi täältä parhaat palvelut ja tule viihtymään Lempäälään!


Lempäälässä on kevättä ilmassa!
Luonto herää ja pian pääsee taas patikoimaan, kalastamaan ja kokemaan seikkailuja niin maalla kuin vesilläkin.

Lempäälässä parhaat lintupaikat

Ahtialanjärvi on nykyisin Pirkanmaan monipuolisin lintujärvi. Järvi torneineen sijaitsee Lempäälän keskustan tuntumassa. Keskustan läpäisevältä Tampereentieltä käännytään Valkeakoskentielle ja parin kilometrin päästä käännytään vasemmalle Ahtialantielle, jolta viitat opastavat järven itärannalla sijaitsevalle lintutornille.

Pyhällönvuoren näkötorni on vuonna 1999 Mattilan kyläläisten talkoovoimin rakentama ns. Mattilan lintutorni, joka sijoittuu Vanajaveden reittivesistöön kuuluvan Korteselän länsipuolelle. Torni on rakennettu vuoren korkeimmalle kohdalle ja sieltä aukeavat näkymät Valkeakoskelle, Hervantaan ja jopa Tampereen Näsinneulaan saakka. Tornista on mahdollista tarkkailla myös Korteselän vesilinnustoa. Tornin lähellä Maasaaren korsun vieressä on Lempäälän Birgitan polkuun kuuluva nuotiopaikka.

Lisätietoja lintubongauksesta: Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry 
ja Lempäälän lintukohteista: www.pily.fi/lintupaikat/lempaala

Hupia ja hyötyä

Ideapark on täynnä hyviä tarjouksia ja hauskaa tekemistä. Ja kun sää ei suosi, turisti löytää tiensä liikekaupungin katetuille ostoskaduille. Tarjontaa on kaiken ikäisille ja kokoisille, kalusteista kodinkoneisiin ja herkuista muotipukineisiin sekä outletin tarjouksiin. Vanhan kaupungin putiikit ovat täynnä ihania käistyötuotteita!

Funpark-sisähuvipuistossa piisaa hauskaa pääsiäisenäkin. Funparkissa ja Hoplopissa viihtyvät kaikenikäiset erilaisissa vekottimissa, ja sen jälkeen maistuu ruoka. Ideaparkin ravintolamaailmaan kuuluu lähes 20 erilaista kahvilaa ja ravintolaa.

Paljon kivaa on myös kulttuurikeskus PiiPoossa. Tarkista tapahtumat ja osallistu!

Lempäälässä tapahtuu nyt 150-juhlavuoden teemalla! Kaikki tapahtumat löydät kunnan tapahtumakalenterista.

Syö hyvin ja majoitu mukavasti!

Hotelli-ravintola Vaihmalan Hovi on avoinna joka päivä!
Bistro Kynsilaukka -ravintolan laajennuksen myötä tilaa riittää. 
Sisustus-, lahjatuote- ja vaatetusmyymälä  Vaihmalan Putiikista löydät ihanat lahjat ja loihdit pääsisäistunnelman kotiin.

Vaihmalan Hovissa lomanvietto sujuu leppoisissa tunnelmissa. Vaihmalan Hovissa on myös hemmotteluun Day Spa-hoitola, johon voit pistäytyä tai ostaa vaikka lahjaksi laatuaikapaketin, jossa mukana myös majoitus.

Lempäälässä vietät loman maaseudulla. Majoittujille on tarjolla lomamökkejä, mm. Mikkolan lomamökitMantereen maatilamatkailuLaurilan LomamökitPriikoolin lomamökit ja Ulasen Lomamökit, aamiaismajoitusta esim. Kärppälän Rusthollissa ja hotellitason huoneita Vaihmalan Hovissa. Karavaanareille on paikkoja Ideaparkissa, Pirkanhovissa ja Vaihmalan Hovissa. Majoitusta kannattaa kysyä lyhyelläkin varoitusajalla, sillä tilanne elää koko ajan. Lisätietoja löytyy netistä Lempäälän matkailusivujen kautta.

Lempäälän Luontaiskylpylässä voi nauttia perinteikkäistä, uotilaisista vesihoidoista ja majoittua mukavasti joko täysihoidossa tai aamiaismajoituksessa. Vuodesta 1926 toiminut kylpylässä on semivegetaristinen ruokavalio, ja siellä voi myös paastota.
Sadun hoitosauna puolestaan tarjoaa erilaisia hierontoja ja hoitoja sekä hyvinvointiteemailtoja.

Taitokeskus Vanhalla asemalla on paljon ihania lahjaesineitä ja Lempäälä-tuotteita. Työpajoissa voit askarrella itse kotiin koristeita ja kangaspuut ovat käytössä Taitokeskuksen saleissa.

Pyhän Birgitan kirkko Lempäälän keskustassa on yli 500-vuotias harmaakivinen maamerkki. Kirkkomaalla on useiden merkkihenkilöiden viimeinen leposija. 

Vauhdikasta menoa

Lempäälässä on helppo järjestää pikkujoulut tai hauskoja tapahtumia niin kavereille kuin yritysvieraillekin. Tarjolla on monenlaisia elämyksiä: koskikelluntaa, köysirata, jousiammuntaa, segway, gyroskooppi, frisbee-golf, värikuula-ammuntaa, melontaa, vain mielikuvitus rajana. Saunomaan pääsee savusaunaan talvellakin. Useiden saunojen yhteydessä on myös kylpytynnyreitä ja jopa porealtaita. Ohjelmapalveluyrityksiä ovat mm. EcoscoutKolmen SportsPiellokasTeam Koskikellujat ja Vihreä Polku

Ratsastuspalveluja tarjoavat Lempäälän Ratsastuskoulu Ratsuniitty ja Pelto-Einolan ratsutila. Tarkista ajankohtaiset tapahtumat netistä!
Hiisi-golfissa Farmi-kentällä voi golfata aina, kun ei ole lunta.

Luonto varautuu jo kevääseen. Birgitan polku ei ole talvikunnossapidossa, mutta sulan maan aikaan siellä voi kulkea. Retkeilijöille on polun varrella kahdeksan nuotiopaikkaa, yksi kota, kolme laavua ja kaksi laavukämppää eli kotusta. Birgitan polun karttaesite löytyy netistä suomen ja englannin kielisenä ja sitä on jaossa infopisteissä. Birgitan polkuun kuuluu myös esteettömiä kohteita, Saarikonmäen laavu Hakkarissa ja Vähä-Kausjärven laavukota. Birgitan polun maisemiin voit tutustua netissä audiovisuaalisen elämyskartan avulla.

Lämpimästi tervetuloa Lempäälään!  

Lue lisää Lempäälän matkailuesitteestä alla olevista linkeistä:

Suomi
English
русский

Katso Lempäälän VIDEO

Lempäälässä on keväälläkin liikettä ja elämää!

Lisätietoja Lempäälän Kehitys Oy - 040 667 0981 - matkailu@lempaala.fi

 

Ideapark
Ensimetri