Talven riemuja Lempäälässä - hiihtoa ja luistelua tai sisähauskaa huvipuistossa - luontoa, mökkeilyä, hyvää ruokaa, viihtymistä ja ihania ostoksia - niistä on oikea talvi tehty!

Kaupoissa ja palveluliikkeissä on nyt paljon kivoja tarjouksia. Kiireiden keskellä maistuu kunnon ateria hyvässä ravintolassa ja majoittua voit maaseutumökkien tai kartanohotellin rauhaan. Talviloman viettoon on paljon kivoja ideoita. Lisää vinkkejä löydät Ideaparkin Keskuspuiston asiakaspäätteeltä.

Hakkarin hiihtomaassa on latuja joka lähtöön!

Yksi ylitse muiden matkailukohde on tietysti Ideapark. Ja mitä huonommat säät, sen varmemmin turisti löytää tiensä liikekaupungin katetuille ostoskaduille. Tarjontaa on huonekaluista kalastusvälineisiin ja päivittäistavaroista design-muotiliikkeisiin ja putiikkeihin. Aina löytyy tarjouksia ja suuri outlet-alue sopii hintatietoisille.

Funpark-sisähuvipuisto ei ole ollenkaan hullumpi vaihtoehto talvella. Funparkissa ja Hoplopissa viihtyvät kaikenikäiset erilaisissa vekottimissa, ja sen jälkeen maistuu ruoka. Ideaparkin ravintolamaailmaan kuuluu lähes 20 erilaista kahvilaa ja ravintolaa.

Paljon tapahtuu joulunaikaan myös kulttuurikeskus PiiPoossa. Tarkista tapahtumat ja osallistu!

Lempäälän tapahtumat löydät kunnan tapahtumakalenterista.

Syö hyvin ja majoitu mukavasti!

Hotelli-ravintola Vaihmalan Hovi on avoinna joka päivä!
Bistro Kynsilaukka -ravintolan laajennuksen myötä tilaa riittää. 
Sisustus-, lahjatuote- ja vaatetusmyymälä  Vaihmalan Putiikista löydät ihanat lahjat ja loihdit joulutunnelman kotiin.

Vaihmalan Hovissa lomanvietto sujuu leppoisissa tunnelmissa. Vaihmalan Hovissa on myös hemmotteluun Day Spa-hoitola, johon voit pistäytyä tai ostaa vaikka lahjaksi laatuaikapaketin, jossa mukana myös majoitus.

Lempäälässä vietät loman maaseudulla. Majoittujille on tarjolla lomamökkejä, mm. Mikkolan lomamökitMantereen maatilamatkailuLaurilan LomamökitPriikoolin lomamökit ja Ulasen Lomamökit, aamiaismajoitusta esim. Kärppälän Rusthollissa ja hotellitason huoneita Vaihmalan Hovissa. Karavaanareille on paikkoja Ideaparkissa, Pirkanhovissa ja Vaihmalan Hovissa. Majoitusta kannattaa kysyä lyhyelläkin varoitusajalla, sillä tilanne elää koko ajan. Lisätietoja löytyy netistä Lempäälän matkailusivujen kautta.

Lempäälän Luontaiskylpylässä voi nauttia perinteikkäistä, uotilaisista vesihoidoista ja majoittua mukavasti joko täysihoidossa tai aamiaismajoituksessa. Vuodesta 1926 toiminut kylpylässä on semivegetaristinen ruokavalio, ja siellä voi myös paastota.
Sadun hoitosauna puolestaan tarjoaa erilaisia hierontoja ja hoitoja sekä hyvinvointiteemailtoja.

Taitokeskus Vanhalla asemalla on paljon ihania jouluisia lahjaesineitä ja Lempäälä-tuotteita. Työpajoissa voit askarrella itse kotiin vaikkapa kynttilät tai joulukoristeet.

Pyhän Birgitan kirkko Lempäälän keskustassa on yli 500-vuotias harmaakivinen maamerkki. Kirkkomaalla on useiden merkkihenkilöiden viimeinen leposija. Ehtookodossa on jalkaväenkenraali, Mannerheim-ristin ritari K.A.Tapolan muistonäyttely avoinna joulukuun loppuun saakka päivittäin klo 9-17 (Ehtookodon aukioloaikoina).

Vauhdikasta menoa

Lempäälässä on helppo järjestää pikkujoulut tai hauskoja tapahtumia niin kavereille kuin yritysvieraillekin. Tarjolla on monenlaisia elämyksiä: koskikelluntaa, köysirata, jousiammuntaa, segway, gyroskooppi, frisbee-golf, värikuula-ammuntaa, melontaa, vain mielikuvitus rajana. Saunomaan pääsee savusaunaan talvellakin. Useiden saunojen yhteydessä on myös kylpytynnyreitä ja jopa porealtaita. Ohjelmapalveluyrityksiä ovat mm. EcoscoutKolmen SportsPiellokasTeam Koskikellujat ja Vihreä Polku

Ratsastuspalveluja tarjoavat Lempäälän Ratsastuskoulu Ratsuniitty ja Pelto-Einolan ratsutila. Tarkista ajankohtaiset tapahtumat netistä!
Hiisi-golfissa Farmi-kentällä voi golfata aina, kun ei ole lunta.

Syksyllä luonto hiljentyy talven odotukseen. Birgitan polku ei ole talvikunnossapidossa, mutta sulan maan aikaan siellä voi kulkea. Retkeilijöille on polun varrella kahdeksan nuotiopaikkaa, yksi kota, kolme laavua ja kaksi laavukämppää eli kotusta. Birgitan polun karttaesite löytyy netistä suomen ja englannin kielisenä ja sitä on jaossa infopisteissä. Birgitan polkuun kuuluu myös esteettömiä kohteita, Saarikonmäen laavu Hakkarissa ja Vähä-Kausjärven laavukota. Birgitan polun maisemiin voit tutustua netissä audiovisuaalisen elämyskartan avulla.

Lämpimästi tervetuloa Lempäälään!  

Lue lisää Lempäälän matkailuesitteestä alla olevista linkeistä:

Suomi
English
русский

Katso Lempäälän VIDEO

Lempäälässä on talvellakin liikettä ja elämää!

Lisätietoja Lempäälän Kehitys Oy - 040 667 0981 - matkailu@lempaala.fi

 

Ideapark
Ensimetri