Birgitan polku

Lempäälän luontomatkailuvaltti Birgitan polku on ympyränmuotoinen retkeilyreitti kauniissa järvi- ja metsämaisemissa. Birgitan polulla on n. 50 km merkittyä patikointireittiä ja se valittiin Suomen vuoden 2006 Retkikohteeksi.

Birgitan polku tarjoaa hyvät puitteet pienestä kävelylenkistä aina pitkään vaellukseen asti. Matkan varrella on runsaasti tauko- ja nuotiopaikkoja sekä kotia ja laavuja yöpyjiä varten.

Vaihteleva luontomaisema metsineen aukeaa välillä henkeäsalpaavin järvenselkänäkymin. Lähtöpaikan ja reitin pituuden voi valita oman mielen mukaan. Nimensä polku on saanut Lempäälän upean maamerkin, yli 500 vuotta vanhan, Pyhän Birgitan kirkon mukaan. Reitillä ei ole talvikunnossapitoa.

Miten päästä Birgitan polulle?

Polku poikkeaa myös lähelle asutusta, joten matkaan on helppo lähteä tulitpa sitten bussilla, junalla tai henkilöautolla. Parhaiten polulle pääset Tampereen suunnasta joko Vuoreksen bussilla nro 5 (Vuoreskeskuksen pysäkki josta muutamien kilometrien matka Kirskaanniemeen) tai Sääksjärven pysäkiltä (mm. linjat numero 52 ja 53 (lisätietoja Valkeakosken liikenteen sivuilta) sekä linja 50 ( lisätietoja Tampereen joukkoliikenteen sivuilta), josta pääset vaikkapa Kaita- ja Ammejärven laavupaikoille. Polku on viitoitettu keltaisin nauhoin, joita on laitettu mm. puiden ja tolppien ympärille. Polulle voi ottaa mukaan koirankin, mutta se on pidettävä kytkettynä. 

Saarikonmäen laavu

Erilaiset ryhmät, kuten päiväkotilapset, alaluokkalaiset, pyörätuolia käyttävät jne. eivät usein voi matkan pituuden vuoksi käyttää po. reittiä kokonaisuudessaan. Samoin ryhmien huolto- ja ruokajärjestelyt
vaativat usein kuljetuksen. Tämän vuoksi metsäautotiellä olevan portin aukaisemista varten tulee noutaa avain lainaksi.

Laavulle reitti Hakkarin liikuntakeskuksesta kulkee opastettua reittiä noudattaen. Tätä reittiä toivotaan käytettävän laavulle patikoitaessa.

Avain saatavissa:
* arkipäivisin työaikana kunnan palvelupisteestä Tampereentie 8., puh 03 565 51 060 (Huom. suljettu heinäkuun)
* iltaisin ja viikonloppuisin Hakkarin liikuntahallista Ahertajantie 3., puh . 050 383 9626 .

Ennen avaimen noutamista olisi hyvä varmistaa avainvaraus puhelinsoitolla avaimen noutopaikoista yllä olevista puhelinnumeroista.

 Birgitan polun käyttöön ja huoltoon liittyvistä asioista antaa lisätietoja Monitoimikeskus Lempäälän Monitoimikeskus, p. 050 383 9765 tai p. 50 383 9760

Birgitan polun ääniin ja maisemiin voit tutustua nyt verkossa elämyskartan avulla! Karttaan pääset tutustumaan tästä linkistä.

Birgitan polun sähköisen karttaesitteeseen  löydät alla olevista linkeistä.

Birgitan polun esite

In English:

Birgitta Trail brochure


Ideapark
Ensimetri