Mamman keittiöstä saa keittolounasta joka arkipäivä

Mamman keittiöstä saa keittolounasta joka arkipäivä

Tiskin takana iloinen "Mamma" Kirsi Nieminen

Tiskin takana iloinen "Mamma" Kirsi Nieminen

Yritystarina: Aitoa kotiruokaa keskellä Lempäälää

21.3.2017

Mamman keittiöstä on viime Lempäälä-päivänä 9.9 ovensa avannut pieni lounasravintola kuntakeskuksessa, Tampereentie 10:ssä.

Mamman keittiöstä saa keittolounasta joka arkipäivä

Ravintola on oikeastaan muisto ja kunnioituksen osoitus Mammalle, jota Kirsi Nieminen hoiti muutamia vuosia. Sairauden myötä hoitosuhde päättyi, ja Mamman aviomies halusi perustaa ravintolan, jossa vaalitaan Mamman maailmaa ja makuja. Hän suunnitteli miljöön, jonka Nieminen yhdessä perheensä kanssa toteutti. Puolipaneelit ja kauniit rosan sävyiset tapetit tuovat tilaan viihtyisyyttä. Ruokalistalla on keittoja ja salaatteja, lämpimiä leipiä sekä piiraita ja munkkeja. Kaikki reseptit ovat Niemisen omia tai muunnelmia ja alusta lähtien itse paikan päällä tehtyjä.

- Paljon on samaa, kuin Mamman kanssa tehtiin ja syötiin, sanoo Nieminen.
Keittiön emäntä ja nykyinen Mamma, Kirsi ”Kikka” Nieminen on ollut yrittäjä jo 18-vuotiaasta lähtien. Hän pyöritti aikoinaan Pyynikin Portti -pubia ja pariakin meksikolaistyyppistä ruokaravintolaa Tampereella. Muutama vuosi vierähti lasten kanssa kotiäidin työssä. Sitten sattuma vei Niemisen iäkkään Mamman hoitajaksi ja sitä myötä jälleen ravintolayrittäjäksi.

Poikkea tai ota mukaan – vaikka aamupala

Mamman Keittiön asiakkaista jokainen on erityinen.
- Meillä käy paljon kunnan työntekijöitä lounaalla, samoin ”mummuja ja pappoja”, mutta myös nuoret ovat löytäneet meille. Vielä kun ohikulkijat huomaisivat aamiaismahdollisuuden. Esimerkiksi junalle kiiruhtaessa tästä voi ottaa tuoreet eväät mukaan. Ja paljon edullisemmin kuin ravintolavaunusta, suosittelee Nieminen.

- Ravintolan alku oli syksyllä takkuinen, mutta nyt tammikuusta lähtien on alkanut näyttää valoisammalta. Myyntiaika on oikeastaan vain pari tuntia kello 11 – 13 välillä, toteaa Nieminen. Hienoa on, että asiakkaat tulevat uudelleen, jos kerran ovat löytäneet Mamman Keittiön.

Paikallislehti ja Facebook ovat Niemisen mukaan parhaat ilmoitusvälineet.
- Päivitys voi olla vaikka vaan kahvipannun tai munkin kuva, mutta se toimii muistutuksena, että tänäänkin voisi poiketa lounaalle tai kahville.
Suosituimpia ovat kasviskeitot lounaalla. Niitä Mamman Keittiössä riittääkin mm. fenkolista ja porkkanasta. Kun keitot tehdään käsin, saattaa samakin ruoka maistua eri päivinä vähän erilaiselta. Monia reseptejä, esimerkiksi chorizo-makkarakeittoa Nieminen on kokeillut ja muokannut pitkään. Samoin sämpylä- ja munkkireseptit ovat uniikkeja.

- Niitä en paljasta, nauraa Nieminen.

Tiskin takana iloinen "Mamma" Kirsi Nieminen

Mamman Keittiöstä saa tuotteita myös mukaan, kuljetus ja tarjoilutkin onnistuvat tarvittaessa.

- Illanistujaisiin ja saunailtaan on tilattu kinkkukiusauksia, piirakoita ja pizzoja. Koska asun Lempäälässä, saa tilaustuotteita noutaa myös aukioloaikojen ulkopuolella, kunhan vain ajoissa sovitaan.
Ravintola on avoinna arkisin 9 – 15 ja siellä on 24 asiakaspaikkaa.
- Kyllä tässä pärjää juuri ja juuri yksin. Lomaa voi pitää pari viikkoa heinäkuussa, kun virastot ovat kiinni. Kiva olisi tarjota kesätyöpaikka jollekin nuorelle, mutta toistaiseksi se ei kannata, toteaa Nieminen.

Lempäälän Yrittäjien jäsen ei keksi kuin yhden isomman toiveen kaikille kuntakeskuksessa asioiville: Kadunvarsien ja pihojen parkkiruudut pitää jättää asiakkaille.
- Jos kuusi ensimmäistä töihin tulijaa täyttää ravintolan edustan parkkipaikat koko päiväksi, niin kyllä se harmittaa. Huonojalkaiset mummut ja papat saavat sitten pomppia, mistä kukakin, vaikka kuinka kaukaa, huolehtii iloinen ja palveluhenkinen Nieminen asiakkaistaan.

« Takaisin

Ideapark
Ensimetri