Aamukahvit Vähä-Riuttan rauhassa

Aamukahvit Vähä-Riuttan rauhassa

Kirskaanniemessä kukkivat lumpeet

Kirskaanniemessä kukkivat lumpeetBirgitan polun karttaesitteen löydät TÄÄLTÄ

Paperisen karttaesitteen voit tilata:
matkailu@lempaala.fi

Neuvonta: +358503839068

Huoltoasioissa: +358503839765

Birgitan polulla riittää huoltohommia koko kesän ajan

17.7.2018

Nyt kannattaa lähteä retkeilemään! Kun loma- ja retkeilykausi on parhaimmillaan, riittää huolto- ja kehittämisväellä puuhaa.

Heinäkuun helteessäkään eivät kaikki lomaile. Birgitan polun laavu- ja nuotiopaikoilla käydään noutamassa roskat viikottain. Samalla tarkistetaan varustus ja yleissiisteys. Huollosta vastaa Lempäälän kunnan työvalmennuskeskus.

Kevään ja alkukesän aikana on tehty myös pieniä kunnostustöitä. Laitureita on oiottu ja uusittu, pitkospuita paranneltu ja käymälöitä tyhjätty. 

- Helteellä huoltotyöt eivät olekaan ihan kevyttä puuhaa, toteaa huoltokeikalle mukaan lähtenyt Lempäälän Kehityksen Elina Kivi. Porukassa on yleensä pari kolme miestä, sillä esimerkiksi roskasäkkejä tulee joka paikasta useampia. Pisimmät kantomatkat huoltoautolle ovat useita satoja metrejä.

Aamukahvit Vähä-Riuttan nuotiopaikalla

- Lähdin mukaan tutustumaan tilanteeseen, sillä meillä on suunnitteilla opiskelijoiden tekemään kehittämistyötä. Heinäkuussa on tarkoitus tehdä matkailijahaastatteluja ja elokuussa aletaan suunnitella polun kehittämistoimia, kertoo Kivi suunnitelmista.

- Jokaisella laavupaikalla tapasimme yöpyjiä. Osalla oli oma teltta tai riippumatto, osa majoittui laavussa.
- Pääosin näytti siistiltä, mutta jotkut retkeläiset kertoivat joutuneensa siivoamaan nuotiopaikan edellisten jäljiltä. Kovin käyttöaste on Kirskaanniemessä, ja jos luonnonrauhaa etsii, kannattaakin valita jokin muu Birgitan polun useista pysähdyspaikoista, neuvoo Kivi.

Nyt kannattaa nauttia retkeilystä! Harvinaisen kauniit kesäsäät tarjoavat mahdollisuuden yöpymiseen vaikka taivasalla!

Lisätietoja: www.visitlempäälä.fi
Tiedustelut: matkailu@lempaala.fi

« Takaisin

Ideapark
Ensimetri