FIKSU ASSA -tunnuskuva

FIKSU ASSA -tunnuskuva

Delfiini-sähköajoneuvo koeajossa

Delfiini-sähköajoneuvo koeajossa

Fiksu Assa -tapahtumamainos

Fiksu Assa -tapahtumamainos

Fiksu Assa -viikko Lempäälässä ja kuudella muulla asemanseudulla

25.5.2018

Ympäristöministeriön asemanseutujen kehittämishankkeeseen liittyvä Fiksu Assa -viikko toteutettiin onnistuneesti huhtikuun 18. - 21. päivinä myös Lempäälässä. Tapahtumassa haluttiin tuoda asemille erilaisia vähähiiliseen liikkumiseen, kestävään kehitykseen ja ekologisuuteen liittyviä tuotteita, palveluja ja ratkaisuja. Lempäälässä tapahtumaan osallistui n. 20 yritystä ja yhteisöä. Yleisöä neljän päivän aikana vieraili eri tapahtumakohteissa arviolta 600 henkilöä.

Fiksu Assa -tapahtuma oli ensimmäinen kokeilu uudenlaisesta yhteistyömallista viranomaisten, kaupunkien ja yritysten välillä. Lempäälässä päävastuun kantoi Lempäälän Kehitys Oy, joka kokosi kunnan eri palvelualueiden, yritysten, yhdistysten ja oppilaitosten edustajia mukaan toteuttamaan tapahtumaa.

Tapahtumapaikkoina olivat OP-Center, Pauhu-torialue, Liiteri-lainauspiste, Ideahuone, Taitokeskus, Työväentalo ja aseman itäpuolella sijainnut P-alue. OP-Centerissä esiteltiin ilmastofiksuja ja kestävän kehityksen tuotteita ja palveluja. Ideahuoneella taas saatiin kokea virtuaalinen Lempäälä-talo, kuulla jätevesiasiaa ja tutustua kaavoitukseen. Liiteri-palvelupisteessä opastettiin kädestä pitäen, miten sieltä saa käyttöönsä vaikkapa sähköpyörän. Taitokeskuksessa oli kierrätystyöpajoja ja Työväentalolla Runomaraton. Toripäivät olivat aurinkoinen torstai ja lauantai, jolloin sateisesta säästä huolimatta torilla nautittiin jopa soppatykin antimista. Yksi mielenkiintoisimmista esittelyistä oli Lempäälässä rakennetun Delfiini-sähköajoneuvon koeajomahdollisuus.

Delfiini-sähköajoneuvo oli koeajossa

Tampereella Fiksu Assa valloitti Pendolino-käytävän. Muita toteutuspaikkoja olivat Aviapolis ja Tikkurila, Oulunkylä sekä Lahdessa matkakeskus ja Hennan asema. Haasteet olivat eri paikkakunnilla erilaisia, mutta kokonaisuutena tapahtumalla saatiin hyviä kokemuksia asemanseutujen elävöittämiseksi ja kehittämiseksi kestävällä tavalla. Hankkeen päärahoittaja on Ympäristöministeriö.

Fiksu Assa -loppukokous pidettiin 25.5. Helsingin Ilmalassa. Siellä kuultiin eri asemien järjestelyistä ja esiteltiin tapahtuman palautekyselyt ja loppuraportti. Hankkeen koordinaattorina toimi Heli Paavola Wittmill Oy:stä. Hänen mukaansa jatkossa tapahtumaa kannattaa lyhentää ja teemoitella selkeämmin. Mukaan tulisi saada enemmän kolmannen sektorin ja oppilaitosten toimijoita ja yrityksille olisi hyvä järjestää yhteistä osallistumisvalmennusta.

Lempäälässä suurin haaste oli yleisön saaminen mukaan tapahtumaan. Tiedotusta tehtiin yhteistyössä kunnan viestinnän kanssa somessa, lehti-ilmoituksilla, julisteilla ja seinälakanoilla. Lisäksi Tredun opiskelijat toteuttivat kaikkina tapahtumapäivinä flyer-jakelua junien pysähtymisaikoina.

Kiitokset kaikille mukanaolleille ja tapahtuman onnistumiseen vaikuttaneille!

Fiksu Assa -videossa on esitelty toteutuksia eri asemilla. Katso video TÄÄLTÄ.

Lisätietoja: Lempäälän Kehitys Oy, Elina Kivi, p. 040 667 0981 tai elina.kivi@lempaala.fi

FIKSU ASSA -tunnuskuva

« Takaisin

Ideapark
Ensimetri