Lempäälä-tarinakilpailun toteutti Koe ja viihdy rannassa -hanke, joka saa Kantri ry:n puoltamaa Leader-rahoitusta.

Lempäälä-tarinat palkittu

17.7.2017

KOE JA VIIHDY RANNASSA -hankkeen järjestämä LEMPÄÄLÄ-TARINAKILPAILU keräsi mukavan sadon ja parhaat tarinat palkittiin Kuokkalankosken markkinoilla.

Aurinkoisessa markkinatunnelmassa julkistettiin Lempäälä-tarina -kilpailun tulokset ja palkittiin seuraavat tarinat ja kertojat alla kerrotuin palkintoraadin perusteluin:

Lemmon kiuas -työryhmä (Marjo Puro, Susanne Mäki-Krekola, Liisi Hämäläinen, Mika Nummela ja Jyri Siimes)

Tanssi-, musiikki- ja runoteos oli kuvattu lyhytelokuvaksi. Lähtökohtana on Hääkiven onnettomuus, jossa morsiusparin vene kaatui. Tarinassa Lempo houkuttelee nuoria pariskuntia luokseen. Raati piti ideaa hyvänä ja sopivana Lempäälän ranta-alueelle. Tarinan toteutuksessa oli nähty vaivaa, ja ideaa voidaan myöhemmin vielä jatkojalostaa.

Hilkka Nieminen: Myllyrannan tarinaa

Tarina sisälsi kirjoitelman sekä valokuvia ja vanhoja vuokrakirjadokumentteja 1900-luvun alusta. Lähtökohtana on vanha koppa, josta oli löytynyt runsaan materiaalin joukosta Myllyrantaan liittyvää aineistoa. Lisäksi kertoja oli haastatellut useampia henkilöitä. Tarinasta voidaan toteuttaa Myllyrannan vanhan Sahan ja myllyn paikalle opastustaulu. Raadin toiveena on myös muun aineiston jatkojalostaminen yhdessä tarinan kertojan kanssa.

Ahti Granat: Myllyrannasta kirkonmäelle ja takaisin

Tarina on eloisa muistelo nuorten harrastuksista Myllyrannassa 1950-luvun alun lapsuudessa, erityisesti talvinen mäenlasku kelkalla on kuvattu elävästi. Raati ehdottaa tarinan kuvittamista ja hyödyntämistä esim. Myllyrannan nykyisinkin ahkerassa käytössä olevan rinnealueen opastustaulun tekemisessä.

Mira Salokatve: Tarina tädistä, kissasta ja oravasta

Tarina on mielikuvituksellinen satu Lempäälän keskustasaaren synnystä ja osuu näin erinomaisesti kilpailun tehtävänantoon. Kokonaisuudessa oli mukana Lempi-tädin, kissan ja oravan kuvat, ja kuvitettuna tarinan voisi julkaista vaikkapa satukirjana.

Tarinoita kerätään edelleen ja niitä on tarkoitus hyödyntää Lempäälän ranta-alueiden elävöittämisessä ja opastuksessa esim. opastauluissa, rantaraittiesitteessä, nettisivuilla ja live-opastuksissa. Tarinoita voi edelleen lähettää Lempäälän Kehitykseen, vaikkapa sähköpostilla: elina.kivi@lempaala.fi.

Kilpailun järjesti Lempäälän Kehitys Oy:n hallinnoima Koe ja viihdy rannassa -hanke. Palkintoraatiin kuuluivat Lempäälän kulttuuritapahtumat ry:n pj Heikki Paavilainen sekä Tuula Petäkoski-Hult, Ritva Mäkelä ja Riitta Halme.

Koe ja viihdy rannassa -hanke saa Kantri ry:n puoltamaa Leader-rahoitusta.

« Takaisin

Ideapark
Ensimetri