Pirkanmaan kokonaisarvosanat

Pirkanmaan kokonaisarvosanat

Lempäälä paransi tuloksiaan

Lempäälä paransi tuloksiaan

Lempäälän tulokset olivat koko maan tasoa korkeammat kaikilla osa-alueilla

Lempäälän tulokset olivat koko maan tasoa korkeammat kaikilla osa-alueilla

Lempäälä top 10 kaikilla osa-alueilla Elinkeinopoliittisessa mittaristossa

24.5.2018

Suomen Yrittäjät julkaisi Elinkeinopoliittinen mittaristo -tutkimuksen Kunnallisjohdon seminaarissa Tampereella 23.5. Lempäälä sijoittui kärkikymmenikköön kaikilla tutkituilla elinkeinopolitiikan osa-alueilla.

Kokonaisarvosana Lempäälän elinkeinopolitiikasta oli 7,9 keskiarvona asteikolla 4-10.
Vertailussa Lempäälä menestyy erinomaisesti, sillä Pirkanmaan kokonaisarvosana oli 6,9 ja koko maan 6,6.

Pirkanmaan kuntien kokonaisarvosanat

Tutkimus toteutetaan kahden vuoden välein. Yleisarvosanassa parannusta Lempäälän kohdalla oli tapahtunut 2016 vuodesta 0,3 yksikköä ja 2014 vuodesta 0,9 yksikköä.
Lempäälä sijoittui valtakunnallisesti omassa kokoluokassaan (10.000 - 50.000 asukasta) sijalle 5. Vuoden 2016 tutkimuksessa Lempäälä oli Pirkanmaan kärkikunta. Nyt Lempäälän ohi kiri niukasti Pirkanmaalla Ylöjärvi, keskiarvolla 8,0.

Lempäälän tulokset olivat koko maan tasoa korkeammat kaikilla osa-alueilla

Yleisarvosanan lisäksi kysyttiin arviota seitsemän eri osa-alueen osalta. Näissä kaikissa Lempäälä sijoittui valtakunnallisesti kärkikymmenikköön. Parhaat keskiarvot Lempäälä saavutti osa-alueilla Viestintä ja tiedottaminen (8,1) ja Elinkeinopolitiikka ja resurssit (8,1). Alhaisimman keskiarvon sai puolestaan Kunnan hankintapolitiikka (7,1). Eniten parannusta oli tapahtumut osa-alueella Kunnan elinkeinotoimen, elinkeino- tai kehitysyhtiön tai vastaavan toiminta (keskiarvo 6,8 -> 7,3 -> 7,8).

Suurin positiivinen ero Lempäälällä oli koko Pirkanmaan tuloksiin Kunnan viestinnässä ja tiedottamisessa, pienin osa-alueella Kunnan hankintapolitiikka.

Lempäälä paransi tuloksiaan kaikilla osa-alueilla

Merkittävää Lempäälän kohdalla oli kyselyyn vastanneiden määrä, 81 yrittäjää, eli noin 16% jäsenistä.

Koko kyselyn vastausaktiivisuus oli 8,3% ja esim. Pirkanmaan muiden kuntien vastaajamäärät vaihtelivat  pienemmissä kunnissa 6 (Juupajoki) ja 52 (Sastamala) välillä, Tampereella vastaajia oli 124. Runsaan vastaajamäärän ansiosta tuloksien voidaan katsoa Lempäälässä kertovan luotettavasti yrittäjien käsityksistä, ja niiden pohjalta voidaan kehittää elinkeinopolitiikkaa ja kunnan ja yrittäjien yhteistyötä edelleen.

Lisätietoja ja tutkimusraportit löytyvät TÄÄLTÄ.

Lisätietoja myös Lempäälän Kehitys Oy, Kari Löytty p. 040 572 7931 tai Elina Kivi p. 040 667 0981.

« Takaisin

Ideapark
Ensimetri