Namibian Kunniakonsulaatin avajaiset 26.5 Ideaparkissa

22.5.2012

Yhteistyösilta Namibian ja Suomen välillä on lähes 150-vuotias. Kehitys on kulkenut lähetystyöstä kehitysyhteistyöhön, kumppanuudesta yritysyhteistyöhön ja työpaikkojen luomiseen, köyhyyden vähentämiseen, sekä innovaatiotoiminnan, koulutuksen ja paikallisen demokratiakehityksen vahvistamiseen.

Namibian tasavallan kunniakonsuliksi Pirkanmaalle on nimitetty Lempäälän Kehitys Oy:n kehitysjohtaja Timo Palander. Hän on siirtynyt vuonna 1991 Namibiaan kehittämään Kauppakamarin organisaatiota ja itsenäistyneen Namibian elinkeinoelämän yhtenäisyyttä. 

Viime ajat hän on toiminut Lempäälän kunnassa ja Lempäälän Kehitys Oy:ssä monissa kansainvälisissä hankkeissa sekä johtanut Suomen ja Namibian kahdenvälisen kehitysyhteistyön hanketta. Palander on myös valtioneuvoston asettaman kehityspoliittisen toimikunnan jäsen Suomen yrittäjien edustajana.

Suomen ja Namibian väliset useat yhteistyöhankkeet ovat edenneet hyvin ja tuloksena on laaja, monikerroksinen yhteistyö- ja kumppanuusverkosto, jossa kunnat ja Pirkanmaan yrittäjät ovat keskeisiä toimijoita. Suomalaisverkostoon ovat aktiivisesti osallistuneet muun muassa Tampereen Yliopisto, Tampereen Teknillinen Yliopisto, Tampereen Ammattikorkeakoulu, Tampereen kauppakamari, Pirkanmaan uusyrityskeskus ensimetri, Lempäälän yrittäjät ry, Tampereen Yrittäjänaiset, Suomen lähetysseura, Tampereen ja Lempäälän seurakunnat, Martinus-säätiö ja Tampereen hiippakunta.

Namibiassa on ollut mukana satoja paikallishallinnon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyviä työtekijöitä, luottamushenkilöitä, eri alojen asiantuntijoita sekä valtion hallinnon, yhteistyökuntien, kuntaliittojen, Namibian kauppakamarin ja korkeakoulujen edustajia 

Tiedustelut:

Konsuli Timo Palander
puh. 040 558 9883
timo.palander@lempaala.fi

Matkailukoordinaattori Niina Lankinen
puh. 040 133 7420
niina.lankinen@lempaala.fi    

www.lempo.fi/namibia

 

« Takaisin

Ideapark
Ensimetri