Lempäälä-tarinakilpailu

1.5.2017

Koe ja viihdy rannassa -hanke järjestää Lempäälä-tarinakilpailun toukokuun 2017 aikana.

Lempäälän Kehitys Oy:n hallinnoima hanke, Koe ja viihdy rannassa, julistaa avoimen Lempäälä-tarinakilpailun. Kilpailun tavoitteena on luoda tarinoita, jotka kuvaavat Lempäälän historiaa ja/tai tulevaisuutta osittain todellisiin ja osittain fiktiivisiin henkilöihin ja rakennuksiin liittyen. Tarinoita käytetään Lempäälän keskustasaaren elävöittämiseen Myllyrannan sekä lähialueen ranta- ja maisema-alueilla.

Kilpailu avautuu 1.5.2017 ja sulkeutuu 31.5.2017. Voittajat julkistetaan Kuokkalankosken markkinoilla 15.7.2017.
Kilpailun raati valitsee parhaista tarinoista 5 - 10 tarinaa, joita voidaan tarvittaessa työstää edelleen yhdessä tekijän kanssa. Valitut tarinat palkitaan rahapalkinnoilla.

Tarinakilpailu on avoin Lempäälässä ja Lempäälän ulkopuolella asuville. Kilpailun vastuullisena järjestäjänä on Lempäälän Kehitys Oy yhteistyössä Lempäälän kunnan kanssa.

Kilpailussa on viisi sarjaa:

  1. kirjoitettu tarina (maksimi pituus neljä A4-sivua, tiedostomuoto .doc, .docx tai .pdf)
  2. video (tiedostomuoto .mp4 tai .avi)
  3. musiikki, sävellys (tiedostomuoto .mp3)
  4. tanssi (videoesityksenä tallennettu tiedostomuoto .mp4)
  5. kuvataide, maalaus, valokuva, ym. (teos kuvattuna tiedostomuoto .jpg, .png tai .pdf tai valokuva, pienoismalli tms. lisänä toivotaan selostusta ko. teoksesta)

Kilpailutyöt

Ehdotukset toimitetaan nimimerkillä postitse: Lempäälän Kehitys Oy, Realparkinkatu 4, 37570 Lempäälä, kuoreen merkintä ”Tarinakilpailu”. Nimimerkki merkitään lähetykseen sisällytettävän erillisen suljetun kuoren päälle, ja kuoreen sisälle suljetaan teksti, jossa tekijän oikea nimi ja yhteystiedot. Näin taataan arvostelun puolueettomuus.

Tekstien, teosten ja esitysten on oltava suomenkielisiä ja ennen julkaisemattomia. (Kilpailuehdotuksen voi luovuttaa myös englanniksi tai ruotsiksi käännettyinä.)
Esikarsinnan tekee työryhmä, johon kuuluvat Sarri Nykänen, Elina Kivi ja Maarit Naskali.
Hanketyöryhmä varaa oikeuden työstää palkitut tarinat edelleen julkaistavaan muotoon yhdessä tekijän kanssa.

Kilpailun tulokset ja palkitut työt julkistetaan viimeistään Lempäälä-päivänä 9.9.2017. Palkitut ehdotukset pidetään esillä myös Lempäälän Kehitys Oy:n ja Lempäälän kunnan nettisivuilla.
Työryhmän valitsemat voittajaehdokkaiden työt arvioi tuomaristo, johon kuuluvat Riitta Halme, Ritva Mäkelä, Heikki Paavilainen ja Tuula Petäkoski-Hult. Päätuomarina toimii Heikki Paavilainen, Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry:stä.
Tuomariston tai esiraadin jäsenet eivät voi osallistua kilpailuun.

Kilpailun voittajat palkitaan rahapalkinnoilla ja kunniakirjalla siten, että 1.500 euron rahapalkinto jaetaan voittajien kesken raadin päättämällä tavalla.
Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden käyttää (esim. julkaista) kilpailuun osallistuvia tarinoita valitsemallaan tavalla, mutta kuitenkin niin, että tekijänoikeudet eivät vaarannu. Käytöstä neuvotellaan tekijöiden kanssa erikseen.

Lisätiedot:
Lempäälän Kehitys Oy, Elina Kivi, elina.kivi@lempaala.fi, p. 040 667 0981 ja Maarit Naskali, maarit.naskali@lempaala.fi, p. 040 133 7945.

« Takaisin

Ideapark
Ensimetri