Kuvassa toimitusjohtaja Ville Helenius

Valokuvat: Manu Heinämäki, Teräselementti Oy
Teräselementti - putkilaserleikkauksen edelläkävijä

20.6.2017

Lempääläläinen Teräselementti Oy on hankkinut Suomen suurimman putkilaserin. Putkilaserinvestoinnin ansiosta suomalaisessa teollisuudessa on nyt mahdollista laserleikata tarkasti suuria ja monimuotoisia teräsprofiileita. Laitteella vastataan asiakkailta tulleeseen kysyntään koko Suomen mittakaavassa.

Putkilasertuotanto alkaa toukokuun aikana ja alihankintatuotanto käynnistyy alkusyksystä 2017. Uudella putkilaserilla voi leikata jopa 20 mm:n paksuisia ja 18 metrin pituisia teräsprofiileita.

Suomen suurin putkilaser antaa täysin uudet mahdollisuudet järeiden teräsprofiilien automatisoituun työstämiseen. 

Uuden laserleikkausteknologian avulla suurikokoisten teräsprofiilien työstöön saadaan lisäksi erinomaista mittatarkkuutta sekä uudenlaista monimuotoisuutta. Teräselementti Oy:n toimitusjohtaja Ville Helenius kertoo miljoonainvestoinnin vastaavan kasvaneeseen kysyntään, joka on tullut suoraan asiakkailta. 

- Putkilaser on Teräselementin 53-vuotisen yrityshistorian suurin investointi ja haluamme palvella sen myötä asiakkaitamme entistä paremmin. Putkilaserleikkaus vähentää oleellisesti teräskokoonpanojen kokonaisvalmistusaikaa, kertoo Helenius.

 

Automatisoidun putkilaserin ansiosta teräsprofiilien valmistus saadaan toteutettua sekä kappale- että sarjatuotantona. Kaikki reiät, aukot ja viisteet laserleikataan automatisoidusti katkaisun yhteydessä. Laadukkaan laserleikkauksen ansiosta myös teräskokoonpanoon saadaan kustannussäästöjä. 

Teräselementti kasvaa vauhdilla

Teräselementin liikevaihto oli viime vuonna 20,5 miljoonaa euroa. Yritys työllistää nyt 118 henkilöä ja viimeisen vuoden sisällä taloon on palkattu yli kymmenen uutta työntekijää suunnittelu-, ohjelmointi-, työnjohto- ja projektinjohtotehtäviin. Pitkät perinteet takaavat asiakaslähtöisyyden ja korkean teknisen asiantuntemuksen nopeankin kasvun aikana.

Tällä hetkellä Teräselementti toimittaa teräsrakenteita muun muassa Tampereen yliopistollisen sairaalan etupihahankkeeseen Tampereella. 

« Takaisin

Ideapark
Ensimetri