Parturi-kampaamo Marjo-Kaarin T:mi, toukokuu 2011

Toukokuun 2011 yritysesittelyssä Parturi-kampaamo Marjo-Kaarin T:mi

PÄÄOSASSA PALVELU

Mikä ettei maistu! Muutama minuutti hujahtaa mukavasti katsellen kauneudelle omistetun liikkeen aistikasta sisustusta. Ja asiakkaitaan palvelevien ammattilaisten rauhallisen määrätietoisia otteita.–        Ihan pieni hetki… Maistuisiko odotellessa suklaacappuccino?

Ei, nyt ei olla Milanon keskustassa. Vaan Lempäälän Hakkarissa, parikymmentä metriä vanhalta Tampereentieltä. Rakennuksen ulkoseinät eivät arkisessa tavallisuudessaan suuria lupaa, mutta oven avaaja astuu tyylille omistettuun maailmaan.

Oman päänsä pitäjä 

Menestyvä parturi-kampaamoyrittäjä on tavallaan joka päivä tien päässä: asiakkaan tulee poistua päähänsä tyytyväisenä, jotta tulisi uudelleenkin. Näin on täällä käynyt. Pitäjäkin on sikäli tuttu, että Marjo-Kaarinin yrittäjä Marjo Nikanto tekee edelleen työtään kotipitäjässään: sen asukkaille, mutta paljon myös kauempaa tuleville.

Alun ajoitus ei nopsasti ajatellen sattunut parhaaseen saumaan. Vuonna 1994 Suomi kipristeli itseään ylös lamasta. Sanottiin, että laman kaatamien yritysten tilalle syntyi kolmen K:n firmoja:

kirppareita, kippoloita ja kampaamoja. Valitettavan moni oman toiminnan käynnistänyt kaatui ottamansa taakan alle. Mutta syntyi myös menestystarinoita.

Kun nuori (hyvin nuori!) vasta valmistunut parturi-kampaaja Marjo Nikanto pyydettiin töihin Lempäälän keskustassa sijaitsevan liikkeeseen, hän tuli jo harjoitteluajalta tuttuun paikkaan.

Jatko onkin yhden yritystarinan historiaa. Tänään tuo keskustan liike on Marjon oma. Siellä työskentelee kolme kaunistamisen ammattilaista. Vuonna 2008 Marjon omistukseen siirtyneissä Hakkarin tiloissa palvelee kuusi kampaajaa ja lisäksi joukko alan eri osa-alueiden taitajia, kahdessa kerroksessa. Yrittämisen ajatus on toiminnan tukeva selkäranka.

Osaaminen – ja se jokin

– Kampaamaan voi ihmisen kouluttaa. Sen oppii, kun oikein opetetaan. Mutta palvelua ei voi opettaa. Sen täytyy tulla omasta itsestä.

 Tässä Marjo Nikanton pääajatus, jota hän korostamistaan korostaa myös kouluttamilleen alan opiskelijoille.

–        ­Kaikilla meillä täällä työskentelevillä on vahva ja kattava perusammattitaito, ja jokaisella vielä jokin erityinen vahvuusalue. Kun asiakas soittaa varatakseen ajan, jo puhelimessa – ja käyhän se tietysti netissäkin – kysymme, millaista palvelua saisi tällä kertaa olla. Arkikampaus, juhlakampaus, pidennys? Hieronta, kynsiteknikon apu, rusketus? Tarvittaisiinko kosmetologia, tai meikkaajaa? Sen mukaan osaamme oitis ohjata hänet oikeaan tuoliin. Meiltä löytyy aina myös parturi ja kampaaja, joka tykkää lapsiasiakkaista. Palvelumieli. Se on avainsana.

No entäs, jos sisään könyää tällainen keski-ikäinen miekkonen, joka ei paljon ulkonäöstään enää perusta? Kunhan on sellainen perussiisti, että kotona kelpaa ja töissä kehtaa käydä…

 –        Tervetuloa vain! Perusleikkaus on varmasti kohtuuhinnoissa. Ja vasta josmieli muuttuu, kun muotokin muuttuu, niin sitten muotoillaan uusi mies…

Parturi-kampaamo Marjo-Kaarin T:mi

Tampereentie 4, 2.krs, Lempäälä
puh. 03-375 1806

Tampereentie 59, Hakkarin yrittäjätalo, Lempäälä
puh. 03-375 1826

www.kaarin.fi
marjo.nikanto@gmail.com

Marjo-Kaarinilla vieraili Kalle Mäkelä

Ideapark
Ensimetri